4 Temmuz 2013 Perşembe

sephora mineral pudra fırçası no:45

 
Öncelikle şunu söyleyerek başlıyayım, her ne kadar fırçanın adı mineral pudra fırçası olarak geçse de ben mineral pudra kullanmadığımdan, bu fırçayı likit fondöten fırçası olarak kullandım çoğunlukla . O yüzden mineral pudra uygulamasında nasıldır bilemiyorum.
  


  Bir miktar fondöteni fırçanın üzerine alıyorum ardından önce küçük pıt pıt harketlerle uygulamak istediğim bölgeye yayıyorum sonra da dairesel hareketlerle iyice dağıtıyorum. Her fırçada olduğu gibi fırça izlerinin kalmadığından emin olana kadar güzelce dağıtmak gerekiyor tabi. Veee sonuç beni gayet memnun ediyor.



   Sık kıllı olması, fondötenin kapatıcılık özelliğini arttırıyor diye düşünüyorum. Uç kısmının hafif dairesel olması da istediğiniz noktaya odaklanmanıza yardımcı oluyor.


   Kılları sentetik bu da krem, likit ya da pudra istediğiniz ürünle kullanma özgürlüğü tanıyor ve istediğiniz miktarda ürün alabiliyorsunuz fırçaya. Allık ve bronzer uygulamasında da kullanmışlığım var gayeeet başarılı.

   Çok güzel, yumuşacık kılları var sephora'a uğrarsanız bir okşamalısınız bence:) 
   Hiç dökülme yapmadı ve defalarca yıkadım kıllarda bozulma, sertleşme gibi bi durum kesinlikle yok kii bu çok büyük bir artı.


    Bu fırça benim aldığım ilk kaliteli fondöten fırçasıydı ve makyaj yapmayı benim için farklı bir noktaya taşıdı o yüzden gönlümdeki yeri ayrı olsa da bazı gerçeklerden bahsetmek isterim... Özelliklerine bakıldığında kesinlikle pahalı bir fırça değil ama ucuz da hiç değil  o yüzden bence real techniques fırçalar piyasada olduklarından bu fırça alınmasa da olur konumunda bi fırça malesef... bende real techniques'in core collection'ı var ve fondöten uygulaması konusunda buffing brush bu fırçaya göre biraz daha iyi diye düşünüyorum (ikisini dönüşümlü kullanıyorum). Bende yok ama resimlerde gördüğüm kadarıyla expert face brush'ın şekliyle sephora 45 no. şekli çok benzeşiyor ve expert face brush'ın muhteşem olduğuna dair pek çok yorum okudum:)
Dolayısıyla bir karşılaştırma yapmak zorundaysam real techniques daha ağır basıyor. 

    Ancak real techniques'i internetten sipariş vermek konusunda rahat hissetmiyorsanız ve mac fırçalar bütçenizin üzerinde kalıyorsa ke-sin-lik-le çok iyi bir alternatif olduğu da başka bir gerçek.

Günlük makyajımda hangi ürünler kullanıyorum okumak isterseniz tıktık
Çekilişime katılmak isterseniz tık