10 Ocak 2014 Cuma

Dudak Bakımı

   Pek çok kişi gibi bende kışın çatlamış, kuru, acıyan dudak sorunu yaşıyorum-dum. AYY bu dudaklar kuruyken de ne ruj ne parlatıcı hiç hoş durmuyor. Kullandığım birkaç dudak nemlendiricisi vardı ama hiç bir etkisini görmemiştim. Sonunda çare bulduğuma inanıyorum. Blistex!

   Gece yatmadan önce blistex'in medplus adlı onarıcı yoğun nemlendiricisini kullanıyorum. Jojoba ve kakao yağı içeriyormuş. Rahatlatıcı ferahlık vermesi açısından bir de mentol içeriyormuş. Ben hiç rahatsız olmuyorum ama rahatsız olanlar olabilir biraz vicks gibi kokuyor. Ama kullandığım ilk seferde bile müthiş bir fark yarattı. Çok fena çatlak olan dudaklarım sabah bambaşkaydı :)
 
   Sabah dişlerimi fırçaladıktan sonra, diş fırçasıyla dudaklarımı da fırçalıyorum. Ölü tabakadan da bu şekilde peeling yaparak kurtulmuş oluyorum.

   Ruj sürmeden önce ve gün içinde sık sık da Blistex'in yapı olarak daha az yoğun bir nemlendiricisi olan protect plus kullanıyorum. Bu da rujun altında rahatsız edici bir katman yaratmadan, dudaklarımı çok güzel koruyor soğuktan. Güneşten koruma faktörü de içeriyormuş bir yerlerden okuduğum kadarıyla..
Blistex üünlerinin Türkiye'de Gratis ve Watson'larda, Bulgaristan'da da Lilly'lerde kolayca bulunması da büyük avantaj. AYY dudak nemlendiricisini de internetten bulmaya uğraşmayalım artık bi zahmet!



Ben bu ikiliden çoook memnunum. Diş fırçasıyla dudağa peeling yapma olayını da daha önce denemişliğim vardı ama pek işe yaramamıştı. Bu ürünlerin yanında o da şimdi işe yarıyor:) Kuru dudak sorunuma da böylece çözüm bulmuş olmanın haklı gururuyla SEVGİLER! diyorum bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle!