10 Şubat 2014 Pazartesi

Makyaj Süngerleri

   




     Herkes gibi ben de beauty blender denilen yumurta şekilli makyaj süngeri hakkında şiirler yazan, aşkını haykıran blogger ve vloggerlardan etkilenip "ben de istiyom yeaa" demiştim.
      Ama yani hem bi süngere o kadar para vermek, hem de internetten siparişle bilmemne uğraşmak zor geldiğinden, dedim dur bakalım bir piyasadaki muadillerden alıyım süngerle majyaj yapma konseptinden memnun kalırsam kalkışırım bu işlere.
      Yazın Türkiye'e gittiğimde İzmir Alsancak'dan Match Kozmetik adlı bir mağazadan böyle bir sünger edinmiştim. Ancak Real Techniques fırçalarımla aşk yaşadığımdan ona pek sıra gelmemişti. Nedendir bilinmez yaklaşık 2 haftadır filan ben bu süngere bir sardım, elime fırça almaz oldum. Yani beauty blender bundan iyiyse uygulamanın mükemmelliğini düşünemiyorum.
      Ürünü kullanmadan önce ıslatıyorum. Epeyce büyüyor. Fondöteni ya da kapatıcıyı pıtı pıtı (!) hareketi yaparak yüzüme uyguluyorum. Kapatıcılık tam kıvamında oluyor. Çok pürüssüz, acayip doğal bir görüntü yaratıyor. Sivilce vesaire sorunlu bölgelere ince katmanlar halinde kat kat fondöten ya da kapatıcı uygulandığında kekimsi bir görüntü yaratmadan, maksimum kapatıcılık elde edebiliyorsunuz. Ayy ne kadar beğendiğimi anlatamam!
     Olumsuz özelliklerinden biri, normalde kullanacağınızdan daha fazla ürün gidiyor. Sünger ürünün bir kısmını emiyor çünkü :( diğer olumsuzluğu ise makyaj yapmak daha fazla zaman alıyor, o yüzden şimdi yeni birşey keşfetmenin heyecanıyla hergün kullanıyorum ama normalde acelem varken filan kullanacağımı düşünmüyorum.
    Olumsuzluk demeyeyim de kullanılmasını zorlaştıran bir diğer durum da her kullanımdan sonra yıkanması gerekiyor. Ben bunun için Dove sabun kullanıyorum ve sivilceye yatkın bir cildim olduğu için, korkumdan iyice uğraşıyorum yıkarken.
     Ben başka bir markaya ait bir sünger kullanmadım o yüzden kıyaslama yapmam mümkün değil ancak Watson's da satılanı ve Real Techniques'in süngerini de denemeyi istiyorum. İçinizde herhangi bir markaya ait sünger deneyeniniz varsa tavsiyelerinizi duymayı çok isterim. Match kozmetiğe ait olanı denemek isterseniz fiyatı 12.5 Tl idi.