7 Mart 2014 Cuma

Lush- Mask of Magnaminty

          Siyah nokta sorunum dillere destan olduğundan, devamlı etkili peeling yapan maskeler arar durumdayım. Lush'ın Mask of Maganaminty adlı bu maskesinin methini de uzun zamandır duyuyordum.

          Eski filmlerde gördüğümüz tarzda yemyeşil bir maske temiz, kuru cilde bol miktarda uygulanıyor 5-10 dk bekletiliyor (iyice kuruyana kadar) sonra durulanıyor. Ki ben bu aşamada direk suyla durulamıyorum. Yalnızca yüzüm için kullandığım bir havluyu ılık suyla ıslatıp, yüzümü dairesel hareketlerle silerek çıkarıyorum maskeyi. Ancak tabi bunu yaparken kazır gibi, çok bastırmamak önemli. Daha sonra kalıntı olmasın diye iyice duruluyorum cildimi ve tonikle siliyorum. VEE tabi ki ardından güzelce nemlendiriyorum.
        Nane içeren bu maskenin kokusu da hafif mentollü gibi. Oldukça yoğun bir kıvamı var. İçinde iri partiküller barındırıyor.Eğer cildiniz çok kuru ve hassassa, tahriş edebileceğini düşünüyorum.


        Günlük kullandığım temizleyicim de peeling etkili olmasına rağmen cildimin üzerindeki ölü tabakadan tamamen kurtulamadığını hissediyordum. Burnuma dokunduğumda pütür pütür bir his olması kadar sinir bozucu bir durum yok. Hele ki cilt bakımına mümkün mertebe dikkat ediyor ve elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorsanız.
         Ama bu maskeyi düzenli olarak haftada 2 kere kullanmaya başladığımdan ve bir süredir yeni bir tane almayı ihmal ettiğim için kullanamadığım yüz fırçamı (yazısı için tık tık) tekrar cilt bakımı rutinime eklediğimden beri cildim çok daha iyi bir durumda. Maskeyi kullandığım günler cildim yumuşacık oluyor ve siyah noktalardan kısa süreliğine de olsa, büyük ölçüde arınmış oluyor. Malesef tekrar oluşuyorlar ama eskisi gibi kocaman ve pütür pütür değil.


        Lush firmasının hayvanlar üzerinde test yapmayan, doğaya saygılı bir marka olması da bu maskeyi bir kat daha alınası kılıyor. Bu maskeyi tekrar tekrar alacağım gibi başka Lush ürünleri de denemek istiyorum. Bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım var.
       Ben bu ürüne Bulgaristan'da 10 lv civarı bir miktar ödedim.Benim aldığım küçük boy seçeneği 125g. Türkiye'de fiyatı ne kadar bilmiorum. Bir de  5 tane boş Lush ambalajını geri götürdüğümüzde bir adet maske hediye ediyorlarmış. Bilmiyordum pek sevindim :)