25 Mart 2014 Salı

Essence Far Bazı

     Far bazı konseptini ilk, Urban Decay Naked paletimi aldığımda içinden çıkan primer potion ı denediğimde öğrenmiştim. Önemli bir fark yarttığını düşünüyorum. Ancak Urban Decay ya da Benefit'inki gibi meşhur far bazları, benim bir far bazına ayırabileceğim bütçenin çok üstünde malesef. O yüzden en ucuz alternatif olan E.L.F 'i kullandım. (yazısı için tık tık) Gayet memnun da kaldım. O da bitince ve The Balm'ın Put a lid on it'i de denemeye çok istememe rağmen hiç bir yerde bulamadım. Kolay ulaşılabilir bir seçenek olan Essence'i denemeye karar verdim.


     Çok koyu bir sarı renk olması ilk anda insanı korkutuyor ama göz kapaklarının kırmızılığını dengeleme konusunda gayet başarılı. Ama bunun dışında da pek bi yararını göremedim malesef. Ne farın renginin daha canlı görünmesi konusunda bir katkısı var ne de farın çizgilere dönmesine engel oluyor.          Youtube'da kimin olduğunu hatırlamadığım bir makyaj videosunda görmüştüm. Farını uygulamadan önce göz kapaklarına kapatıcıdan sürüp onu pudrayla sabitliyordu baz yerine. Ben de ondan esinlenerek bu pek işime yaramayan far bazını işe yarar hale getiriyorum. Bunu uyguladıktan sonra pudrayla sabitleyip farı öyle sürdüğümde çizgilere dolma vs olmuyor. Farın kalıcılığı artıyor.


      Bittikten sonra bir daha almayı düşünmüyorum. Pahalı bir ürün olmadığın vah vah niye aldım diye yazıklanmıyorum. Ama piyasada uygun fiyatlı olup da işe yarayan bir baz vardır eminim. Arayışım sürecek! Bu konuda tavsiyelerinizi esirgemeyin benden :) SEVGİLER!!!