12 Ocak 2015 Pazartesi

Aykut Oğut - Keşke Kadın Olsam

                Aykut Oğut'un Evrenden Torpilim Var adlı kitabı abartısız söylüyorum hayata bakış açımı değiştirmişti. Pozitif düşünme, kişisel gelişim adına birşeyler okumayı sevenler okumadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum. (Ki ben kisisel gelisim kitaplarını sevmem)
                O yüzden yeni kitabının çıktığını duyunca hemen okumak istedim. Bir "evrenden torpilim var" değil ama kısa, keyifli bir kitap ve bazı konularda kafa yormamı sağladığı da kesin.
                Aykut abi bu kitapta biz kadınlara güçlüsünüz, gücünüzün farkına varın diye adeta haykırmış. Kadın-erkek eşitliği mücadelesinin anlamsız olduğundan, çünkü kadının zaten üstün olduğundan söz etmiş bolca. Kitabın tamamında annesinden ve eşinden örnekler vermiş ve onların doğru yerde gösterdiği gücün kendisine kadına saygı duymayı nasıl aşama aşama öğrettiğini anlatmış sevimli itiraflarla. Ki bence olayı böyle kişiselleştirmesi kitabi daha sıcak, okunması zevkli hale getirmiş.
                 Bazı yerlerde kadınlar şöyle üstündür, böyle kutsaldır gibi söylemleri biraz abartılı geldi aslında ama kadın olmanın böylesine zor olduğu, dezavantaj sayıldığı bu dünyada hele ki ülkemizde , kadının gücünü ne kadar vurgulasak az heralde.
                 Sosyal hayatta ve ilişkilerde kendi kendimizi geri plana ittiğimizi çarpıcı örnekler vererek göstermiş. Ben bile bu konuda çok hassas biri olduğum halde zaman zaman kendimle nasıl çeliştiğimi farkettim. Hele ki eğitimli, bilgili, görgülü arkadaşlarımdan dahi öyle şeyler duyuyorum ki bazen kadın-erkek ilişkilerine bakışlarına dair. Bu kitabı okuduktan sonra hepsine hediye edip özümseyene kadar defalarca okumalarını sağlamak istiyorum.
                Uzun lafın kısası, kendimize ait değerlerin kıymetini bilip, hakettiğimiz saygıyı talep etmemiz ve aksini düsünenlerin bizi haketmediğini anlamamız gerektiği ele alınmış kitapta. Ben sevdim keyifle okudum. Ilgilenenlere tavsiye edilir. Sevgiler!...