25 Ocak 2015 Pazar

Roaccutane ile Cilt Bakımı ve Makyaj

     

         Roaccutane ile geçirdiğim 1 ayda neler olduğunu şu yazıda paylaştım. Bu yazıda ise cilt bakımımda ve makyajımda neler kullandığımdan bahsedeceğim. Önce birşeyi  belirtmek isterim. Doktor makyaj yapmamamı tavsiye etti. Denedim yapmamayı ama cıkss yok kendimi iyi hissetmiyorum. O yüzden yapıyorum.
       
          Temizleyici olarak Garnier Micellar suyu ve Uriage Roseliane temizleme losyonunu kullanıyorum. Garnier'le makyajımı çıkarıyorum, diğerini ise sabah ve akşam cilt temizliği için kullanıyorum. Daha önce de bahsetmiştim Uriage'ın durulanmayan bir temizleyici olmasına çok bayılmıyorum ama şimdilik idare ediyor. Bittikten sonra hassas ciltlere uygun durulanabilen başka bir temizleyici alacağım. Tavsiyeniz varsa şimdiden teşekkürü bir borç bilirim :)

       




Temizledikten sonra yüzümü Uriage'ın Hyseac Restructurant kremiyle nemlendiriyorum. Öyle zengin bir nemlendirici ki bu yüzümdeki gergin hissi hemen alıyor. Süper süper!. Göz altlarımı ise zıaja adlı hakkında çok birşey bilmediğim bu markanın göz kremiyle nemlendiriyorum. Ben bu kremden memnunum; söyleyecek çok birşeyim yok ama esas vurgulamak istediğim, göz kremi kullanmanın önemi. Çünkü Roaccutane tedavisi cilt için çok kurutucu bir süreç ve göz altlarımız hassas ve kurumaya yatkın bir bölge. Benimkiler zaten ne olsa da çizgilensem diye bahane arıyor gibiler. O yüzden erkenden kırışmamak için göz altı kremi şart. Nemlendiriciden sonra ise güneşten korunmak için Aknicare Sun'ı kullanıyorum. Yazısını şurada bulabilirsiniz. Bu arada benim makyajımda fark yarattığını düşündüğüm bir ayrıntıyı da belirteyim. Nemlendirici ve güneş koruma kremimden sonra an az bir 15 dk filan beklediğim zaman fondötenim daha güzel uygulanıyor. 





Kabuk kabuk kurayan dudaklar her Roaccutane kullananın olduğu gibi benim de başımın belası. Her gece yatmadan önce yoğun bakım yapmaya çalışıyorum. Bunun için Nuxe Reve de Miel ve Blistex Medplus kullanıyorum. Blistex'in nemlendirmesi tek başına yetmiyor ama verdiği rahatlatma hissini seviyorum. Eğer dudaklarım yarıldıysa ya da ekstra bir kuruluk olduysa doktorun tavsiye ettiği Hametan Pomadı kullanıyorum bu da Roaccutane kullananların muhakkak bulundurması gerektiğini düşündüğüm bir ürün. Blistex Sensitive ve Nivea Fruity Shine Vişneliyi de gündüz yanımda bulunduruyorum. Yarım saatte bir filan dudaklarımı nemlendiriyorum. Bir de artık malesef çok fazla ruj kullanamadığım için Nivea hiç değilse birazcık renk vermesi açısıdan işimi görüyor. Her sabah diş fırçasıyla dudaklarıma peeling yapmayı da ihmal etmiyorum ki kabuklarımdan arınayım :)




Eğer cildinizde bu kadar ciddi bir kuruluk sorunu varsa, makyajda pürtük pürtük görüntü en büyük problem. O yüzden haftada 2 ya da ihtiyaca göre 3 kere nem maskesi yapıyorum ve banyoda cildimi keselemek suretiyle ölü deriden kurtulmaya çalışıyorum. ''Manyak mısın bu kadar hassas cilt keselenir mi?'' demeyin. Mecburum. Ama çok bastırmadan ve kısa süreli yapıyorum. Nem maskesi olarak da Nivea'nın ballı nem maskesini kullanıyorum. 






     Son olarak da makyaj aşamasında kullandığım ürünleri yalnızca Roaccutane kullananlara değil tüm kuru ciltlilere tavsiye ediyorum. Fondöten olarak Bourjois Health Mix Serum 52 numarayı kullanıyorum. Kolay dağılıyor, kuru yerleri vurgulamıyor, sağlıklı bir görüntü veriyor. BA-YI-LI-YO-RUM! Sivilcelerimi kapatmıyorum ama yüzümün merkezini ve göz altlarımı aydınlatmak için Maybelline instant anti-age eraser kullanıyorum. yazısını okumak için şuraya buyurun En son da makyajımı Make up Forever Hd Pudrayla sabitliyorum.




   



   Roaccutane kullanmış olanlar ya da hala kullananlar siz neler kullanıyorsunuz. Paylaşma istediğiniz tavsiyeleriniz var mı? Bir sonraki yazıda görüşmek üzere SEVGİLER!...

Roaccutane'la Bir Ay

       Roaccutane tedavisinde 1 ayımı doldurdum yey! Bu tedavi süresince her ay kan tahlili yaptırıp karaciğer enzimlerini ve kolestrol seviyesini kontrol ettirmek gerekiyor. Haftaiçi testimi yaptırıp doktora gösterdim. Herşey normal çıktığı için aldığım günlük doz 30 mg dan 40 mg'a yükseltildi.

       Geçtiğimiz bir ayda ne süreçlerden geçtim, ne gibi yan etkileri tecrübe ettim paylaşmak istedim.
       İlk hafta çok ciddi olmasa da 3.günden itibaren filan cildim kurumaya başladı. O yüzden tedaviye başlar başlamaz doktorun önerdiği kuru ciltler için olan ürünleri kullanmanızı öneriyorum.  Göz kuruluğu herkeste olmuyormuş galiba ama bende hiç ummadığım bir anda oldu, o yüzden göz damlası almayı da düşünebilirsiniz.

       2. ve 3. haftalarda yüzümün normalde sorunlu olmayan alın elmacık kemiği  gibi yerlerinde minik minik sivilcemsi kabarcıklar oldu ve özellikle çene ve ağız çevremde daha büyük iltihaplı sivilceler çıktı. Siyah noktalarım gittikçe belirginleşti. Adeta gözeneklerimden yükselen dikenimsi şeyler vardı burnumda . Daha önce tecrübelilerden duyduğum ve okuduğum kadarıyla, bu görüntünün siyah noktaların yavaş yavaş döküleceği anlamına geldiğini biliyordum o yüzden çok dert etmedim.

      4. haftada hafiften bir iyileşme sürecine girdiğimi hissetmeye başladım. Tabi ki büyük bir değişiklik yok ama siyah noktalarım çok çok azaldı. Sivilcelerin de sayısı değişmediyse de çoğu aktif gözükmüyor. Renkleri soldu, küçüldüler. Tabi cildim gittikçe daha da kuruyor. Dudaklarımı devamlı nemlendirmezsem muhakkak ertesi gün dudağımda bir yarıkla uyanıyorum. Cildim kırmızı, gergin ve  özellikle burun çevremde kabuk kabuk oluyor. Bu yazıyı çok uzamaması açısından yalnızca deneyimlediklerime ayırdım. Roaccutane'la makyaj ve cilt bakımı için başka bir yazı yazdım. şurada bulabilirsiniz . Fotoğraflarım pek hoş değil farkındayım ama ben bu tarz yazılar okuduğum zaman eğer fotoğraf varsa, yazıdaki herşey daha anlamlı geliyor. Sevgiler!..


                                                 


                                                                                                 


-----=   BUGÜN










-----=  1 AY ÖNCE