1 Mart 2016 Salı

Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?- MİM

     



             Yaklaşık 1 haftalık İstanbul, Ankara seyahatlerinin ardından yuvaya döndüm! Bugün önümüzdeki haftayı, yeni yazıları planlayarak geçer sanırım ama sevgili makyajlailgili beni mimlemişken, okumaktan çok keyif aldığım mim yazısını bir an önce yazmak istedim ben de.

 1-Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan bahsediyor musunuz?

Zaten ağzında bakla ıslanan biri olmadığımdan en başından beri yakın çevrem biliyor blog yazdığımı. Hele bloğumu tekrar aktifleştirdiğim 2016nın başından beri kişisel facebook ve instagram hesabımda paylaşım yaptığım için artık daha geniş bir kitle biliyor.

2-Neden Blog Yazıyorsunuz?

Hayatımın gerçekten kötü hissettiğim bir döneminde değişim istediğime karar verdim. Esas hedefim içsel bir dönüşümdü. Özetle daha mutlu bir insan olmak istiyordum. Ama dış görünüşümle ilgili beni mutsuz eden şeyler hayata karşı duruşumu bile etkiliyordu. Silik, özgüvensiz birine dönüştüğümü hissediyorum. O yüzden haydi güzelleşelim dedim blogumun başlığına. Bu süreç bir yolculuk oldu benim için ve galiba bir seyir defterim olsun istedim...

3-İlk Yazınız ve Son Yazınız Arasında Nasıl Bir Fark Var?

Üşenmedim gittim ilk yazımı okudum. Tanışma yazısı yazmışım. Çok komik ya okumak isterseniz buraya koyuyorum. Ama genel olarak ilk yazılarımdan farklı olduğumu umuyorum zira 2013ten beri kendimi geliştiremediysem komik değil. Yazı düzeni, görseller gibi teknik konuları her an düzeltmeye çalışıyorum zaten. Umarım oluyordur.

4-Blog Yazmak Yaşantınıza Ne Kattı

Normal şartlar altında arkadaşlarınızla, ailenizle vs oturup sohbet ettiğinizde siz fikrinizi söylersiniz o da söyler normal akışta. Ama blogda ben yazıyorum beni tanımayan insanlar yazdıklarımı okuyor. Bu bana kendimi değerli hissettiriyor. Bilmiyorum saçma mı?

5-Yakın Arkadaşlarınıza Blog Yazmalarını Önerir Misiniz?

Tabi ki! Hayatına dair bir şeyle paylaşmaktan hoşlanan ve buna üşenmeyen herkesin çok keyif alarak yapacağı bir uğraş.

6- Hangi Kaynaklardan İlham Alıyorsunuz?

Ben deli gibi blog okuyan ve youtube videosu seyreden bir tip olduğumdan okuduğum ve izlediğim her şeyin muhakkak etkisi oluyordur diye düşünüyorum.

7- Diğer Blog Sahipleriyle İyi İletişim Kuruyor Musunuz?

Şahsen tanıdığım bir blogger yok ama son dönemde yazılar ve yorumlar üzerinden çok tatlı bazı bloggerlar tanıyorum yavaş yavaş. Bu da beni çok mutlu ediyor.

9- Şikayetçi Olduğunuz Konular Var Mı?

Ben insanların kafasında bir ideal oluşturup öyle davranmayanları yargılamasından pek hoşlanmıyorum açıkcası. Çünkü bloglarımız, özgür olabildiğimiz kişisel alanlar olarak kalmalı diye düşünüyorum. Bunun için de niye böyle yaptın ya da yapmadın demek bana saçma geliyor biraz

Zaten çoğunluk yapmış bu mimi o yüzden isim vererek mimleyemiyorum. Henüz yapmamış ve yapmak isteyen  herkesimimliyorum! :) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler!..