9 Mart 2016 Çarşamba

2015 Yılı Favorilerim

               Uzuuun zaman sonra yazdığım ilk yazımın hemen başında belirtiyim 2015'in benim için en güzel yanı tıp fakültesini bitirmem oldu. Yurtdışında bitirdiğimden, denklik sınavımı alana kadar Türkiye'de doktorluk yapamıyorum. O yüzden evde sınav hazırlığı içinde olduğum bu aylarda daha aktif bir blogger olabilirim belki. İtiraf ediyorum 2016 planlarım listemde bu da vardı :)
             
               Geleliiim favorilere

     Shiseido UV Protective Sıvı Fondöten

Kullandığım ilk Shiseido ürünü bu fondöten oldu. Malum fiyatları da çok uygun olmadığından alırken biraz tereddütlüydüm ama şimdi içim rahat söylüyorum ki kesinlikle fiyatını hakeden bir ürün oldu benim için. Aslında 30 güneş koruma faktörü, hafif yapısı, suya dirençli oluşu sebebiyle tam bir yaz fondöteni ama ben her mevsim kullanıyorum. Sağlıklı doğal bir bitişi var kapatıcılığı orta düzeyde. Denize havuza girilebilecek kadar suya dayanaklı değil ama sıcak, nemli havalarda terden vs etkilenmemesiyle epey kurtarıcı.



Burda hemen bir dipnot girmek istiyorum. Maybelline'in age rewind concealerı Türkiye'de yoktu zaten her nedense Bulgaristan'da da kaldırılınca, bu sene denediğim concealerlar arasında favorim yok malesef. Tavsiyelere muhtacım :)

      Catrice Prime and Fine Kızarıklık Karşıtı Makyaj Bazı

İlk denediğimde çok bi etkisi yok diye düşündüğüm bu ürün biraz zaman verince favorim haline geldi. Sivilce sorunum büyük oranda çözülmüş olsa da bazı bölgelerimde hiperpigmentasyon sorunu var. Yeşil renkli bu makyaj bazını kırmızılığı nötrlemek için kullanıyorum. Aynı zamanda makyajımın dayanıklılık süresini arttırıyor. Cildime nem vererek makyaja hazırlıyor. Yalnız miktar ayarını çok dikkatli yapmak gerek zira yeşil küllü bir cilt rengi pek arzu edilmez sanırım.




     Maybelline Lash Sensational Rimel

Suya dayanaklı versiyonunun yazısını yazmıştım. Buyurunuz




    the Balm Fratboy/the Balm Bahama Mama

The Balm markası olmasa özellikle biz Türk kızları ne yapamışız gerçekten bilmiyorum. Çok konuşuldu anlatıldı. Uzun uzun bahsetmiyim artık. Fratboy her ton makyaja giden şeftalimsi-pembe oldukça başarılı bir allık. Bahama Mama da mat, kontor yapmaya çok uygun bir çok ten rengine uyabilecek ideal tonda bir bronzer. Seviyorum hemen hemen her gün kullanıyorum. Bir de bu The Balm'ın sevimli paketleri insanın makyaj çantasına bir neşe katıyor yahu :)








   Maybelline Color Drama Jumbo Dudak Kalemi

 Muhteşem pigmentasyon, dozunda kurutmayan matlık, süper kalıcılık, uygun fiyat daha ne olsun 520 light it up adlı tonu kırmızı dudak sevenlere tavsiye edilir.


 
    Sephora Cream Lip Stain ( sıvı ruj)

2. favori dudak ürünümün de kırmızı olması biraz abest olabilir belki ama seviyorum arkadaş. Mat ve deli gibi kalıcı bir ruj istiyorsanız. EUREKA! Cidden deli gibi kalıcı hatta uygulama esnasında biraz dikkatli olmak gerekiyor taşırırsanız sabitlendikten sonra insanı sinir krizlerine sokabiliyor. (Yok canım nerden çıkardınız bana olmadı, bir arkadaşa olmuş o anlattı)




     Golden Rose Velvet Matte Ruj

Aslında 2 tane dudak ürünü yeter diye düşünüyordum. Ama bu üründen bahsetmesem taş olurdum vallahi. Yazısı budur













     Golden Rose Quick Dry Top Coat

Beni tanıyan herkes bilir. Ojemi bozmadan kurutmayı başardığım nadir görülür. O yüzden bir arkadaşım tavsiye etti bu ürünü. Gerçekten çok çabuk kurumasını sağlıyor ve sanki daha bir parlak hoş gösteriyor ojeyi.





     Givenchy- Very Irresistable

Her ne kadar şu sıralar biraz sıkılmış olsam da bütün sen kullandığım bu parfümden bahsetmesem ayıp olurdu. Çiçeksi ama temiz-fresh kokuları sevenlere tavsiye edebileceğim bir parfüm. Kalıcılığı benim tenimde çok yoğun değil ama zaten benim tenimde ayy ne kadan kalıcı dediğim parfüm pek yok malesef.






     The Happy Planner

 Bu sene yabancı youtuberlardan görüp özendiğim planner akımına kapıldım. Aslında hep böyle sistemli ajanda kullanmaya özenirdim ama bulabildiklerim sıkıcı gelir ve kullanamadan bırakırdım. Sonra bir gördüm ki bu planner işi baya bir sektör haline gelmiş. Bir çok markanın renk renk canlı sevimli plannerı, ve onları dekore etmek için kullanılan renk renk bantlar, stickerlar neler neler... Türkiye'de malesef bütün bunlar pek ulaşılabilir değil. Ben ETSY adlı siteden Me and My Big Ideas firmasının The happy planner denen ürününü sipariş ettim. Stickerlarımı da ücretsiz yazdırılabilir haftalık sticker setleri hazırlayan bloglardan indirip etiket kağıdına bastırarak hallediyorum. Hem haftam planlamak için kullanıyorum hem de dönüp baktığımda neler yaptığımı görebileceğim bir anı defteri gibi. Bu arada Türkiyede Miyadesign.net adlı siteden böyle sevimli plannerlar edinilebiliyormus hem de stickerlarıyla geliyor sanırsam. Daha öncebileydim ben de Amerika'dan filan getirtmezdim.




Bu boş haftalık sayfa



Bu da ben dekore ettikten sonraki hali :)






Catrice Prime and Fine anti-red Baz

     
        Benim elmacık kemiklerimin üstü hep pembe pembe durduğundan bir de sivilce izlerim bu denkleme eklenince anti-red diyen bir makyaj bazı benim için hemen denenesi bir hal alıyor. İlk önce hani bu ne yapıyo ki yea deyip pek anlaşamadığım Catrice'in Prime and Fine bazını artık düzenli kullanıyorum.

       İşin sırrı miktarını doğru ayarlamakta aksi takdirde yeşil, küllü bir ten rengine sahip olmak işten değil. Az bir miktarı özellikle ihtiyaç duyduğum bölgelere makyaj süngeri yardımıyla uyguluyorum. Neden bilmiyorum ama makyaj süngeriyle uyguladığımda elimle uyguladığımdan daha iyi sonuç alıyorum. Bir süre bekleyip makyajımı yaptığımda fondötenin tutunması için daha güzel bir yüzey oluşturuyor.

       Gün boyu nem vermeyi vaad ediyor. Ki ben de vaadini gerçekleştirdiği konusunda hemfikirim. Fondötenim gün boyu daha sağlıklı canlı gözüküyor sanki. Fondötenin kalıcılığını da arttırma konusunda da başarılı buluyorum.

       Bazı makyaj bazları gibi yağlı bir his bırakmıyor. İncecik bir yapısı var kolay dağılıyor. Cildimde rahatsız bir his bırakmıyor

      Benim severek kullandığım bir ürün oldu  benzer ihtiyaçları olanlar bir şans verebilir:) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler!







Haftanın Blogu- MAKYAJLA İLGİLİ

             
          Göz açıp kapayana kadar Çarşamba olmuş bile. Bugün günlerden Haftanın Blogu! :D Bu haftanın blogu aslında benim için çok zor olmadı. Zira bir süredir severek takip ettiğim bir blog.


         Makyajla ilgiliyi düzenlediği blog keşif etkinliğinde keşfetmiştim ilk olarak. Sonra blogundaki diğer yazılar arasında da gezintiye çıkınca üslubu, ürünler hakkındaki görüşlerini açıkca belirtişi hoşuma gitmişti. O günden beridir de yazılarını takip ediyor. Zaten bol bol yazı yayınlaması dolayısıyla da okucuyu tatmin edecek bir blogger :) Blogunun iç açıcı tasarımını da beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Motivasyonu ve bloğuna ilgisi daim olsun umarım.

       Bir sonraki yazıda gçrüşmek üzere! Sevgiler!..