5 Mayıs 2016 Perşembe

Evde Saç Boyama Deneyiimm

      Bir süredir içime hafiften bir sarışın olma sevdası düşmüştü. Yakışır mı, severek kullanır mıyım emin değildim ama hayatımın bir döneminde kullanıp hevesimi alayım istedim. Kesin kararlı olduğum bir nokta açıcı istemediğimdi. Saçlarım kendini toparlasın diye kıyıp kestirmişken açıcıyla dalmaya gönlüm el vermedi. Boya da başlı başına yıpratıcı bir süreç ama ne biliyim açıcıya göre daha insaflıdır en azından diye düşünüyorum. Kuaförlerle de o kadar kez kötü deneyimim oldu ki kuaför fobim var resmen. O yüzden evde denemeye karar verdim. Yaklaşık 2.5 ay önce Loreal Excellence 8 numarayla boyamıştım


Tabi ki sarı tutmadı. Eskiden kalma balyajlarım daha açık olacak şekilde böyle  koyu karamel- koyu kumral arası bir şey oldu. Ama şuana kadar kullandığım boyalar arasında Loreal yıpratma özelliği en en az olandı. Kutunun içinden boya öncesi uygulanan bir koruyucu serum ve en az  3-4 kez kullanılabilecek miktarda çok başarılı bir saç kremi çıkıyor. O anlamda çok memnun kalmıştım. Ama işte rengini çok açamamıştı malesef.

En son dün saçlarım şu haldeydi.



Daha güneşli bir ortamda ise şöyle duruyordu ;


Bir sonraki adımda ne yapacağımı bilememekten diplerim almış yürümüş, feci bir hal almıştı. Dün en son gözümü karartıp Gratis'deki satış sorumlusunun sizin saçınızı anca bu açar tavsiyesini dinleyerek Wella Koleston'un 12.0 rengini aldım.




2 kutu boya alıp uyguladım içlerinde 1er tane ilk gün uygulanacak bakım kremi, 1er tane 15. gün uygulanacak renk aktifleştirici ve 1er tane de 30. gün için parlaklık veren bakım kremi çıktı. Fikir olarak iyi düşünülmüş bakalım işe yarayacak mı? Saçımın şuanki halini beğendim mi beğenmedim mi emin değilim henüz.
Not: Fotoğraflar 2 ton filan koyu çıkmış :/




Bu kadar turuncu olmasını istemiyorum ama bana küllü tonlar hiç yakışmaz gibi geliyor o yüzden küllü renkler almaya korkuyorum. 

Saç boyama konusunda tecrübeli ablalarım, kardeşlerim bir tavsiyeniz varsa duymaktan çok mutlu olurum. Bir de saçın rengini nötrleyici tonerlar oluyormuş nereden bulunur duyanınız bileniniz var mı?