12 Mayıs 2016 Perşembe

Bugün Ne Yedim?

      Yabanci youtuberlar arasinda cok popüler olan bugün ne yedim videolarini izlemek nedense cok keyifli geliyo bana. Bunun blog postu versiyonu belki biraz saçma olacak ama bir deneyelim bakalim :)
       Şu sıralar vejeteryan ve vegan yasam stilini inceleme modundayım. Vejeteryan oldum demiyorum ama eti ve yumurtayi yemek gelmiyor icimden. Kendimi bir sure deneyip gormek istiyorum. Bu yazinin ana konusu o degil ama demem odur ki yediklerim vejeteryen beslenmeye uygun.
         Sabah kahvaltida muzlu, tarcinli bademli yulaf ezmesi yedim. Yulaf ezmesinin tadi tek basina bir şeye benzemiyor ama istediginiz herhangi meyve ve ceviz, badem gibi besin degeri yuksek kuruyemislerle oldukca lezzetli bir hale geliyor. Yarım bardak yulafa 1 bardak süt koyup tavada yulaflar sütü çekip yumuşayana kadar pişirdim. Sonra da 1 muz, 5-6 tane çiğ badem biraz da tarçın ekleyince voila kahvalti hazir! Tabi ki peynirli, zeytinli türk kahvaltisinin yeri ayrı ama yulaf da uzun süre tok tutması , pratikliği açısından hoş bi alternatif. Bir de farkettim kibu kahvaltıyį yiyince gün içinde canım tatlı istemiyor


Öğle yemeğinde yeşil mercimek vardı. Kuru baklagiller bol miktarda protein icermeleri nedeniyle veganlar ve vejeteryanlar için ayrıca önem taşıyorlar. Ama herkes için hem besleyici hem lezzetli bir öğün diye düşünüyorum. Ben de gaz yapıyor ya diyenlere bir de kimyonla denemelerini öneriyorum. :P



   Aslında şu sıralar yaz meyvelerine sarmış durumdayım. Bol bol erik, çilek ve kiraz yiyorum. Ama o gün evde olmadığından dolapta bulduğum 1 elma ve 1 portakalı ara öğün yaptım.


Öğleyin yediğim mercimek ve koca meyve tabağından sonra çok aç olmadığımdan günü hafif bir şeyler yiyerek bitirmek istedim. Peynir, zeytin, marul, domates ve salatalıkla yaptığım, sos olarak yalnizca limon kullandığım koca bir tabak salata da günün son öğünüydü.


          Mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalıştığım bir günü böyle geçirdim. Darısı diğer günlerin başına diyelim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler!..